Jabłka i ryby zmniejszają co to jest
Leczenie Jabłka i ryby zmniejszają ryzyko astmy. Definicja: Kobiety w ciąży, które jedzą jabłka i.

Czy przydatne?

Definicja Jabłka i ryby zmniejszają ryzyko astmy

Co to jest: Kobiety w ciąży, które jedzą jabłka i ryby w okresie ciąży zmniejszają ryzyko zachorowania na astmę i alergie u swoich pociech.Angielscy naukowcy zauważyli, iż dzieci kobiet jedzących w okresie ciąży spore ilości jabłek i ryb, rzadziej zapadają na dolegliwości alergiczne i astmę. W czasie trwania badań obserwowano także wpływ innych pokarmów, lecz nie znaleziono równie silnej korelacji między ryzykiem zachorowania, a częstością ich spożywania. Nie wykazano korzystnego wpływu soków owocowych, warzyw, produktów pełnoziarnistych, nabiału albo produktów niskotłuszczowych. Do badań zakwalifikowano 1212 niemowląt, których matki wypełniały szczególny kwestionariusz żywieniowy rejestrujący wszystkie produkty spożywane w czasie trwania ciąży. Gdy dzieci osiągnęły wiek 5 lat, powtórzono badania. Wykonano testy alergiczne i sprawdzono wydajność płuc. Poproszono również o wypełnienie ankiety dotyczącej chorób dróg oddechowych, alergii i przyzwyczajeń żywieniowych pociech. Wyniki sugerują, iż największy wpływ na zdrowie układu oddechowego dzieci. ma dieta matek w momencie ciąży. spore znaczenie jabłek i ryb należy wyjaśniać sporą zawartością flawonoidów i kwasów omega-3.Flawonoidy są naturalnymi substancjami powstającymi w roślinach, W szczególności skórka jabłek jest ich bogatym źródłem. Pełnią rolę antyoksydantów, pomagają w usuwaniu wolnych rodników. Kwasy omega-3, są konieczne do prawidłowego funkcjonowania organizmu

Czym jest Jabłka i ryby zmniejszają znaczenie Słownik leczenie J .