Kwasy i regulatory co to jest
Leczenie Kwasy i regulatory kwasowości. Definicja: Kwasy - substancje zwiększające kwasowość.

Czy przydatne?

Definicja Kwasy i regulatory kwasowości

Co to jest: Kwasy - substancje zwiększające kwasowość środków spożywczych i/albo wnoszące do nich kwaśny smak. Regulatory kwasowości - substancje zmieniające //albo ustalające kwasowość środków spożywczych. Nr Nazwa substancji Środek spożywczy E 170 Węglany wapnia Wino, miody pitne, sery dojrzewające, Towary kakaowe i czekoladowe, Sok winogronowy, Sery, Pieczywo pszenne, żytnie i mieszane, E 260 Kwas octowyl) Białko jajka kurzego w proszku, Ser, majonezy, musztardy, Przetwory rybne, Cukierki gumki, towary typu sneksy i czipsy E 261 Octan potasu Owoce i warzywa - konserwy E 262 Octan sodu Koncentraty do potraw, Pieczywo pszenne, żytnie i mieszane, pieczywo półcukiernicze, Owoce i warzywa - konserwy E263 Octan wapnia Owoce i warzywa - konserwy E 270 Kwas mlekowy Oliwki, Serki twarogowe, Desery mleczne, Konserwy mięsne, Napoje mleczne fermentowane, Sery topione, majonezy, Przetwory grzybowe i rybne w zalewie kwaśnej, Nektary owocowe, Napoje spirytusowe, Wino owocowe, Lody i ich koncentraty, towary cukiernicze i ciastkarskie, Napoje bezalkoholowe, Koncentraty obiadowe, Nektary, Sery, Pieczywo, Pasty kanapkowe, Ser serwatkowy, makarony, Piwo E 296 Kwas jabłkowy (DL -) Przetwory rybne, zemulgowane sosy w tym majonezy, sosy sałatkowe, sałatki warzywne, przetwory warzywne, Sok ananasowy, nektary owocowe z gruszek ///albo brzoskwiń, Napoje bezalkoholowe, Koncentraty obiadowe, towary cukiernicze, Sok ananasowy, Dżemy, galaretki i marmolady, Napoje mleczne fermentowane, Napoje mleczne niefermentowane, Desery mleczne, lody i ich koncentraty, towary ciastkarskie E 297 Kwas fumarowy towary cukiernicze, Guma do żucia, Desery Koncentraty w proszku, E 300 Kwas askorbinowy Koncentraty deserów, polewy do ciast, Napoje bezalkoholowe, Pieczywo, Chrupki i czipsy jabłkowe, koncentraty ziemniaczane, Przetwory rybne, Koncentraty napojów, Napoje mleczne fermentowane, Dżemy, galaretki i marmolady, Mleko zagęszczone i mleko w proszku, Mrożone i głęboko mrożone nieprzetworzone owoce i warzywa E 301 E 302 Askorbinian sodu, wapnia Puré e ziemniaczane, koncentraty ziemniaczane, Przetwory rybne, Oliwki w zalewie, E301 Askorbinian sodu Mleko zagęszczone i mleko w proszku, Owoce i warzywa - konserwy, E302 Askorbinian wapnia Mrożone i głęboko mrożone nieprzetworzone owoce i warzywa E 325 E 326 E 327 Mleczany sodu, potasu, wapnia Sosy sałatkowe, towary cukiernicze, z wyjątkiem wyrobów kakaowych i czekoladowych, kazeiniany, lody i ich koncentraty, koncentraty obiadowe, koncentraty dodatków do potraw E 325 Mleczan sodu Pain courant franç ais, Owoce i warzywa - konserwy E 326 Mleczan potasu Owoce i warzywa - konserwy, Chleb wyprodukowany wyłącznie z następujących składników: mąka pszenna, woda, drożdże ////albo substancje spulchniające, sól E 327 Mleczan wapnia Dżemy i galaretki wyborowe, Dżemy, galaretki i marmolady E 330 E 331 E 332 E 333 Kwas cytrynowy i jego sole: sodowa, potasowa, wapniowa towary cukiernicze, Koncentraty ciast i deserów, Koncentraty napojów, koncentraty lukru do ciast, towary ciastkarskie, ciasta, Chrupki, towary typu sneksy i czipsy, Koncentraty obiadowe i koncentraty dodatków do potraw, Polewy do deserów, Lody i ich koncentraty, Margaryny, Napoje bezalkoholowe, Przyprawy do potraw, towary garmażeryjne, Mleko zagęszczone słodzone i niesłodzone, Konserwy warzywno-mięsne, Musztarda, majonezy, sosy sałatkowe, Serki twarogowe termizowane, Napoje mleczne fermentowane, Desery mleczne, Sery topione, ser Mozzarella, Przetwory rybne, Oliwki w zalewie nadziewane pastami (paprykowa, anchovis i tym podobne), Napoje spirytusowe E 330 Kwas cytrynowy towary kakaowe i czekoladowe, Nektary, Sok ananasowy /////albo sok z jego udziałem, Soki owocowe, Wino, miody pitne, Masło, Przetwory grzybowe, Dżemy, galaretki i marmolady, Mrożone owoce i warzywa, Niezemulgowane oleje i tłuszcze zwierzęce i roślinne, Ser serwatkowy, Owoce i warzywa - konserwy E 331 Cytryniany sodu Dżemy i galaretki wyborowe, Dżemy, galaretki i marmolady E 332 Cytryniany potasu Kompoty owocowe, Owoce i warzywa - konserwy E 333 Cytryniany wapnia Owoce i warzywa - konserwy, Kompoty owocowe, Dżemy i galaretki wyborowe E 334 Kwas [L+(-)] winowy Przetwory owocowe i warzywne, Napoje bezalkoholowe, towary cukiernicze, Wino, Koncentraty napojów, Sosy sałatkowe i majonezy, towary typu sneksy i czipsy, chrupki, Koncentraty deserów, koncentraty obiadowe i koncentraty dodatków do potraw, towary kakaowe i czekoladowe, Dżemy i galaretki wyborowe E 335 E 336 E 337 Winiany sodu, potasu, sodowo-potasowy Koncentraty napojów, Koncentraty deserów, koncentraty obiadowe, koncentraty dodatków do potraw, Sosy sałatkowe i majonezy E 335 Winiany sodu Dżemy i galaretki wyborowe, Dżemy, galaretki i marmolady E 336 Winiany potasu Sok winogronowy, Owoce i warzywa - konserwy E 337 Winian sodowo-potasowy Owoce i warzywa - konserwy E 338 Kwas fosforowy Napoje typu cola i analogiczne zawierające ekstrakt kawy naturalnej zamiast ekstraktu orzeszków cola, Kazeina spożywcza E 339 Fosforany sodu Skrobia budyniowa, Mieszanki przyprawowe do wyrobów typu sneksy i czipsy E 342 Fosforan amonu Nastaw do produkcji wina E 350 Jabłczany sodu Dżemy, galaretki i marmolady E 355 E 356 Kwas adypinowy i jego sól Nadzienia i polewy do wyrobów, piekarskich i ciastkarskich E 357 sodowa i potasowa Koncentraty deserów w proszku, Desery żelujące, Desery z dodatkiem aromatów owocowych, Koncentraty w proszku do domowego sporządzania napojów E 355 Kwas adypinowy Lody i ich koncentraty3, Koncentraty ciast, Koncentraty deserów E 363 Kwas bursztynowy Desery, Zupy, buliony i rosoły E 450i E 450iii Difosforan disodowy Miazga kakaowa, Proszek kakaowy E 500 Węglany sodu Karmelki musujące, towary kakaowe i czekoladowe, Koncentraty obiadowe z makaronem, Guma do żucia, Ser smażony chudy, Ser kminkowy parzony, Koncentraty napojów, Puré e ziemniaczane, koncentraty ziemniaczane, Białczany, kazeiniany, Margaryny, Wędliny, towary garmażeryjne z udziałem mięsa peklowanego, Mleko zagęszczone i mleko w proszku E 501 Węglany potasu Mleko zagęszczone i mleko w proszku, towary kakaowe i czekoladowe, Koncentraty zup i napojów, towary typu sneksy i czipsy E 503 Węglany amonu Nastaw do produkcji wina, Serwatka zagęszczona E 504 Węglany magnezu towary typu sneksy i czipsy, Sery dojrzewające, Koncentraty napojów, towary kakaowe i czekoladowe E 507 Kwas chlorowodorowy (kwas solny) Woda do produkcji: piwa, majonezów i sosów sałatkowych, Cukier inwertowany, Żelatyna spożywcza, pektyna, Glukoza, hydrolizaty skrobiowe, Majonezy E 508 Chlorek potasu2 Konserwy mięsne, wędliny i towary garmażeryjne z mięsa peklowanego w tym z drobiu, przetwory rybne, sery dojrzewające, sery topione, serki twarogowe termizowane, napoje mleczne fermentowane i/ //////albo z dodatkami smakowymi, sosy jogurtowe, bryndza owcza i owczo-krowia, serki ziarniste typu cottage cheese i inne rodzaje produktów twarogowych E 509 Chlorek wapnia Woda do produkcji piwa, Słód browarniczy E 513 Kwas siarkowy Kazeina spożywcza, żelatyna spożywcza E 516 Siarczan wapnia Woda do produkcji piwa, Pieczywo żytnie i mieszane E 517 Siarczan amonu Nastaw do produkcji wina E 524 Wodorotlenek sodu Kazeiniany, białczany, Słone paluszki, towary kakaowe i czekoladowe, Dżemy, galaretki i marmolady E 525 E 526 E 528 Wodorotlenek potasu, Wodorotlenek wapnia, Wodorotlenek magnezu Kazeiniany, białczany E 525 Wodorotlenek potasu towary kakaowe i czekoladowe E 526 Wodorotlenek wapnia towary kakaowe i czekoladowe E 527 Wodorotlenek amonu Kazeiniany, Białczany, towary kakaowe i czekoladowe E 528 Wodorotlenek magnezu towary kakaowe i czekoladowe E 530 Tlenek magnezu towary kakaowe i czekoladowe E 529 Tlenek wapnia Białczany, kazeiniany E 575 Lakton kwasu glukonowego Musztarda, Ser Tofu, Majonezy, sosy sałatkowe, Sery dojrzewające, Ser Feta, Wędliny, Owoce i warzywa - konserwy, Świeże makarony, Twarogi ziarniste, Mozzarella i ser serwatkowy 1 E 260 nie może stanowić składnika surowcowego produktu gotowego do spożycia (nie jest zamiennikiem octu). 2 Wyłącznie w formie równomiernej mieszaniny z solą kuchenną, gdzie zawartość KCl nie przekracza 50%. 3 Koncentraty lodów - w lodach gotowych do spożycia

Czym jest Kwasy i regulatory kwasowości znaczenie Słownik leczenie K .