Produkty zalecane i co to jest
Leczenie Produkty zalecane i niewskazane w zespole nerczycowym. Definicja: Kolekcja potraw.

Czy przydatne?

Definicja Produkty zalecane i niewskazane w zespole nerczycowym

Co to jest: Kolekcja potraw wskazanych do spożywania poprzez osoby z zespołem nerczycowym i tych, których spożycie należy ograniczyć albo wyłączyć ze swojej diety. Produkty Rekomendowane Przeciwwskazane produkty zbożowe wszystkie gatunki produktów zbożowych bez dodatku soli kuchennej, kasze, mąki solone ciastka na proszkach mleko i produkty mleczne chude sery twarogowe, mleko i napoje mleczne o obniżonej zawartości tłuszczu, śmietana ser żółty, topiony, solony, podpuszczkowy jaja jaja całe, żółtka, białka mięso, drób, ryby chude mięso (cielęcina, wołowina, konina, drób, kura, kurczę), chude ryby (szczupak, sandacz, lin, leszcz, pstrąg, dorsz) tłuste mięso, podroby, wędliny, tłuste ryby wędzone, konserwy mięsne i rybne tłuszcze masło, olej sojowy, słonecznikowy słonina, smalec warzywa i owoce wszystkie gatunki wliczając je w dozwoloną liczba płynów, ziemniaki gotowane, pieczone warzywa solone, ziemniaki smażone, odsmażane, rośliny strączkowe cukier i słodycze cukier, miód, przetwory owocowe na cukrze czekolada, tłuste towary cukiernicze, ciasta spulchnione proszkiem przyprawy pietruszka, seler, majeranek, cebula, szczypiorek, koperek, cynamon, wanilia, kwasek cytrynowy, skórka cytrynowa i pomarańczowa, kminek, chrzan pieprz, ocet, musztarda, sól, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, mieszanki przyprawowe, koncentraty sosów używki słaba herbata, słabe kakao kawa naturalna, alkohol

Czym jest Produkty zalecane i znaczenie Słownik leczenie P .