Substancje słodzące (*1 co to jest
Leczenie Substancje słodzące (*1). Definicja: Substancje słodzące - substancje, które są służące.

Czy przydatne?

Definicja Substancje słodzące (*1)

Co to jest: Substancje słodzące - substancje, które są służące: do nadania słodkiego smaku środkom spożywczym, takiego jak przy wykorzystaniu cukrów, do nadania słodkiego smaku środkom spożywczym o zredukowanej o przynajmniej 30% wartości energetycznej w porównaniu z oryginalnymi albo podobnymi środkami spożywczymi, do nadania słodkiego smaku środkom spożywczym bez dodatku cukru, tzn. bez żadnego dodatku mono- albo dicukrów albo żadnych środków spożywczych o właściwościach słodzących, jako słodziki stołowe. Nr Nazwa substancji Środek spożywczy E 420i E 420ii Sorbitol, Syrop sorbitolowy Desery aromatyzowane oparte na wodzie E 421 Mannitol Desery mleczne i preparaty z udziałem składników mleka E 953 Izomalt Desery oparte na owocach i warzywach, Desery jajeczne E 965i Maltitol Desery oparte na zbożach E965ii Syrop maltitolowy Śniadaniowe przetwory zbożowe preparowane do bezpośredniego spożycia E 966 Laktitol Desery oparte na tłuszczach E 967 Ksylitol Lody i ich koncentraty, Dżemy, galaretki owocowe, marmolady i owoce kandyzowane, Towary cukiernicze bez dodatku cukru;Produkty kakaowe; Guma do żucia bez dodatku cukru; Sosy; Musztardy; Towary piekarskie, towary ciastkarskie; Dietetyczne środki spożywcze E 950 Acesulfam K (acesulfam potasu) Aromatyzowane oparte na wodzie napoje bezalkoholowe; Napoje mleczne i napoje oparte na składnikach mleka, i napoje oparte na sokach owocowych; Desery oparte na wodzie, mleku, tłuszczach, owocach, zbożach; Sneksy, czipsy; towary cukiernicze; Guma do żucia; Piwo bezalkoholowe; Napoje winopodobne; Lody i ich koncentraty2); Konserwy owocowe z wyjątkiem soków i nektarów; Dżemy, galaretki owocowe i marmolady o obniżonej wartości energetycznej; marynaty owocowe i warzywne; prezerwy; Sosy i musztardy; towary ciastkarskie i piekarskie dietetyczne; Produkty dietetyczne zastępujące posiłek; Preparaty dietetyczne i uzupełniające dietę; Preparaty witaminowe i wzbogacające dietę; Zupy Napoje spirytusowe zawierające mniej niż 15% alkoholu obj.Wafle E 951 Aspartam o zawartości diketopiperazyny nie więcej niż 1,5% j.w. E 952 Kwas cyklaminowy i jego sole: sodowa i wapniowa j.w. E 954 Sacharyna i jej sole:sodowa i potasowa wapniowa j.w. E 957 Taumatyna j.w. E 959 Neohesperydyna DC j.w. E 950 E 951 E 954 Acesulfam K Aspartam Sacharyna i jej sole: sodowa potasowa wapniowa Preparaty słodzików stołowych 1) Substancje słodzące wolno stosować tylko do środków spożywczych w opakowaniach jednostkowych (bezpośrednich) znakowanych. 2) Koncentraty lodów - w lodach gotowych do spożycia

Czym jest Substancje słodzące (*1 znaczenie Słownik leczenie S .