Wskazówki technologiczne co to jest
Leczenie Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów. Definicja: Poniżej.

Czy przydatne?

Definicja Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów

Co to jest: Poniżej przedstawiamy kilka praktycznych wskazówek dotyczących przyrządzania potraw dla osób z hiperlipidemią. Najwłaściwszą metodą przygotowywania posiłków jest gotowanie w wodzie, na parze, pod ciśnieniem. Można stosować duszenie i pieczone bez dodatku tłuszczu w żaroodpornym naczyniu, pergaminie albo folii aluminiowej. Potrawy można także piec na ruszcie, na rożnie. Smażenie dozwolone jest tylko w razie omletów i jajecznicy na białkach albo w razie ryb, bez skóry. Do smażenia należy stosować oliwę z oliwek albo olej rzepakowy, które są w najwyższym stopniu odporne na działanie temperatury. Zupy i sosy podprawia się zawiesiną z maki i mleka albo mąki i wody. Warzywa najlepiej podawać w formie surówek z dodatkiem oleju, gotowane w wodze albo na parze, i w formie soków. Do stosowania na surowo, na przykład jako bonus do surówek albo sałatek należy stosować kukurydziany, słonecznikowy i sojowy

Czym jest Wskazówki technologiczne znaczenie Słownik leczenie W .