Wskazówki technologiczne co to jest
Leczenie Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów. Definicja: Poniżej.

Czy przydatne?

Definicja Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów

Co to jest: Poniżej przedstawiamy kilka praktycznych wskazówek dotyczących przyrządzania potraw dla osób chorujących na przewlekłe zapalenie trzustki. Najwłaściwszą metodą przygotowywania posiłków jest gotowanie w wodzie albo na parze, pod ciśnieniem. Można stosować duszenie i pieczone bez dodatku tłuszczu w żaroodpornym naczyniu, pergaminie albo folii aluminiowej Do potraw, których fundamentem są jaja, dodaje się same białka. Należy stosować warzywa i owoce gotowane albo pieczone (jabłka) albo w formie przecierów albo soków Na surowo można stosować surowe warzywa jeżeli nie występują symptomy dyspeptyczne Zupy i sosy podprawia się zawiesiną z maki i mleka albo mąki i wody. Zakazane jest wykorzystywanie wszelkiego rodzaju zasmażek. Do stosowania na surowo, na przykład jako bonus do surówek albo sałatek należy stosować, słonecznikowy i sojowy, rzepakowy, oliwa z oliwek. Należy usuwać widoczny tłuszcz ze spożywanych pokarmów ( na przykład warstwa tłuszczu otaczająca szynkę, tłuszcz na mięsie, skóra z mięsa kurczaka, warstwa tłuszczu na zupie)

Czym jest Wskazówki technologiczne znaczenie Słownik leczenie W .