Wskazówki technologiczne co to jest
Leczenie Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów. Definicja: Poniżej.

Czy przydatne?

Definicja Wskazówki technologiczne dotyczące przygotowywania pokarmów

Co to jest: Poniżej przedstawiamy kilka praktycznych wskazówek dotyczących przyrządzania potraw dla osób chorujących na dolegliwości pęcherzyka żółciowego. Posiłki należy spożywać często, 5-6 razy na dzień, w małych objętościach. Posiłki były spożywane w spokojnej atmosferze, powoli. Najwłaściwszą metodą przygotowywania posiłków jest gotowanie w wodzie, na parze, pod ciśnieniem. Można stosować duszenie i pieczone bez dodatku tłuszczu w żaroodpornym naczyniu, pergaminie albo folii aluminiowej. Zakazane jest wykorzystywanie wszelkiego rodzaju zasmażek. Należy unikać potraw smażonych (w ograniczonej ilości można stosować smażenie na oleju rzepakowym albo oliwie z oliwek), Potrawy powinny być zawsze świeże, nie odgrzewane po kilka razy, czy kilkakrotnie rozmrażane i zamrażane. Dozwolony tłuszcz należy podawać w formie surowej do gotowych już potraw. Należy unikać potraw wzdymających (kapusta, groch, strączkowe suche, cebula, pory). Przyprawy stosować raczej łagodne, ziołowe

Czym jest Wskazówki technologiczne znaczenie Słownik leczenie W .